Hoppa till sidans innehåll

Berliner Castingsport Meisterschaften

21 JUN 2012 16:34
Casting
  • Skapad: 21 JUN 2012 16:34

På fredagen träffades Thomas Skörd, Linnea Lundmark, Ludvig Janson, Lise-Lotte Janson och jag (Kajsa Bosta) på Arlanda för en helg i Berlin.

 

Det var en snabb och behaglig resa till Schönefeld (En av Berlins flygplatser) där vi blev upphämtade av två trevliga herrar som körde oss till hotellet. Hungriga hittade vi en liten lokal restaurang som fyllde våra magar. Matkoma och sedan var alla i säng. Thomas och Ludde var kvar på hotellet för materialvård medan Linnea, jag och Lotta åkte in till stan för att se lite mer av Berlin eftersom vi inte skulle tävla på dagen.

Lite regn och god lunch, sen åkte vi till sportfältet för att träna och se hur det gick för killarna som kastade längd. Skönt att få lite träning i kroppen, både jag och Linnea kände oss lite nervösa. Båda vill klara kvalgränserna till VM.

Middag och tidigt i säng.

Tävlingsdag 2. Vi hälsade på alla tyskar som ville skaka hand och satte ihop spöna. För oss tjejer blev kastordningen ; gren 3, 1, 4, 5 och 2. Ganska skönt med precisionsgrenarna tidigt på dagen. Sol, varmt och lätt vind. Jag tyckte resultatet inte stämde med mitt kastande och Linnea var även hon besviken då hon var nära att ta kvalgränsen i 3.an genom väldigt fint kastat. För mig gick det nog bäst i 2.an där jag ligger på stabila 39 m. Inte för att jag vet hur jag ska göra eller förbättra men jag kastar i alla fall jämt. Lotta tog hem de bättre resultaten även om hennes fokus låg på att coacha oss vilket hon gjorde väldigt bra.

För Ludde och Thomas gick det bra, Thomas gjorde fina kast i framförallt gren 5 och Ludde i precisionsgrenarna. Eftersom tävlingen var en uttagning till Tyska mästerskapen tävlade vi som gäster där Ludde och Lotta vann, Thomas och jag tvåa och Linnea med decimaler efter mig på en tredjeplats.

Sammanfattningsvis är jag nöjd med tävlingen och vår resa, känns skönt att få tävla och se vad man ska förbättra. Om två veckor är det Täbyspelen och jag är hungrig på en kvalgräns.

Tackar gänget, förbundet och Lotta för en väl arrangerad resa. Tack!

 

 

Skribent: Kajsa Bosta

Postadress:
IS Linné - Casting
Henrik Österberg, Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Besöksadress:
Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Kontakt:
Tel: 0707355016
E-post: This is a mailto link

Se all info