Hoppa till sidans innehåll

Svenska Mästerskapen och Nordiska Mästerskapen 2012

24 AUG 2012 15:01
Casting
  • Uppdaterad: 24 AUG 2012 15:03

Svenska Mästerskapen och Nordiska Mästerskapen - Vallentuna flygfält 2012


Dagen är kommen. Den som väldigt många går runt och är nervösa över. Idag är det dags för Svenska Mästerskapen. Kommer det sättas några rekord idag? Kommer vi få se några otroliga kast idag? Kommer man själv vara den som står på prispallen?
Det som var nytt för iår var att vi skulle ha Nordiska Mästerskapen samtidigt som SM.

Så inte bara skulle det vara de bästa svenskarna i Sverige på plats utan även några av våra nordiska kompanjoner eller snarare vänliga konkurrenter.

07.00. Direkt bil till Vallentuna flygfält där vi ännu en gång skulle få kasta.
Vi möts av ”party-tält”, som används för regniga stunder samt morgonpigga vänliga konkurrenter ifrån Estland som har blivit specialinbjudna för just denna speciella turnering. 


Vi får även reda på att det är en event-dag för Modellflygplansklubben vars landningsbanan som vi har fått ett godkännande att kasta på. Så dagen kommer bestå av ett stort flygplan som kommer lyfta och även kommer tillbaka inom loppet av 45 min.

Öppningen består av genomgång av regler, utdelning av vimplar och samt uppläggning på dagen.


Allt börjar med Haspel Längd En-Hands (gren5).  Vissa fick testa på hur det känns att få en plugg stenhårt på vaden. En del kastade ute, en del kastade inne!

Då tjej-ligan fick i uppdrag att åka till affären för att fixa det sista med lunchen så stannade killarna kvar och körde Haspel Längd (gren7) och Spinn Längd (gren9).

Sedan var det dags för att köra kvalet i Fluga Längd (gren2).
Som tur var så fick vi lite hjälp av att solen sken samt att det blåste ordentligt. Man kan tro att det var kanske flygplanets förtjänst men det är något vi aldrig kommer veta.

Efter gren2 så körde killarna den sista grenen för dagen som var Fluga Längd Två-Hands som första omgången var ett kval och sedan dags för final.

Nu har vi haft prisutdelning samt fått testa på en gräslöksmörssås! Imorgon är det dags för alla precisionsgrenar.

May the force be with you!

Dag 2.

 

Upp klockan 07.00. Dags för en ordentlig hotell-frukst alá Sverige. Ingen mer korv med ost på ifrån Polen.

 

Tävlingen började med Fluga Precision (gren1). Luften var väldigt kvavt och solen sken.
De första tävlande starta igång kvalet och sedan gick det över till finalen.

 

Efter gren1 så var det dags för Arenberg (gren3).  Nu blev tävlande utmanade riktigt ordentligt eftersom vinden var oförutsägbar. Oftast när man kastade emot det perfekta kastet så tog vinden den för att istället få en 10 poängare så fick man en 6 poäng.

 

Vid Spinn Precision (gren8) så åkte tjejerna iväg för att fixa maten medan killarna körde kvalet och sedan finalen innan det var dags för den sista grenen.

 

Sista grenen var Haspel Preicision (gren4). Då kom solen fram och vinden var inte lika hård längre utan var mildare i omgångar.

 

Sverige fick hem lite brons, några silver och en hel del guld.

 

Då tackar vi för våra norska, finska och estlänningar för er medverkan på Nordiska Mästerskapen. Även alla svenskar för deltagande i Svenska Mästerskapen.

 

Skribent: Mikaela Johansson

Postadress:
IS Linné - Casting
Henrik Österberg, Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Besöksadress:
Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Kontakt:
Tel: 0707355016
E-post: This is a mailto link

Se all info