Hoppa till sidans innehåll

Dag 1


 

 

 

Regn och hårda vindar – 170 km

 

I morse klockan 09.41 startade vi våran resa från Smygehuk. Vi var laddade till tusen och det var bara att sätta igång och cykla. Våra farhågor om att det skulle vara svårt att hitta rätt väg i Skåneland besannades ganska snart. I Skåne ska de först och främst inte markera vägarna vad man är van vid. Sedan finns det miljoner vägar som går åt alla håll vilket gjorde att de tog lite extra tid. Våran plan var att följa den planerade resvägen till fullo, men det blev vid flertalet tillfällen att vi cyklade parallellt med den tänkta.  De jobbigaste under dagen var den vind och blåst som vi mötte under första delen av dagen. Då menar jag blåst i full styrka vilket kan liknas med att köra in i en vägg. Men det är kanske inte så konstigt att när vi startade på havsnivån och de platta landskapet.

 

Lunchen blev i Dalby och det finns inget mer om att säga om den platsen mer än att det började regna spik och det var tur vi inte fick punktering. Sedan var det bara att behålla regnstället på resten av dagen.

 

När vi nådde en sträcka av 12 mil så fick Rolle nog för dagen och åkte servicebil fram till etappmålet Knäred. Då var det bara att gilla läget och lägga upp kedjan på översta kransen och ta sig till etappmålet. I morgon är hela teamet redo igen för en ny spännande dag. Men lärdomen av dagen är att det är inte lätt att navigera trots all tänkbar teknik som finns idag. Då längtar man lätt till norrland där det finns en väg!

 

Nu är det dags att göra kväll och vara redo för en ny dag på sadeln. Rätt skönt att slippa tänka på lektionsplaneringar för den är klar de närmaste 13 dagarna som är kvar.

För er som undrar så är det en Daniel som kör sevicebil. En god vän till oss som alltid ställer upp. Det ska sägas på en gång att det är inte lätt att vara serviceman alla gånger eftersom teamet har stora krav.

 

Nu har vi flytet nu är det som det ska………….

 

 Hoj hoj

 

Dagens data:

Sträcka: 170 km

Totaltid etappen: 11h 58min

Teamet status efter dagen: God

Fel navigering: 3 st

Status servicebilen: Törstig

Kaffestopp: 3 st

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:20 Skribent: Martin Hagelin

Postadress:
IS Linné - Casting
Henrik Österberg, Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Besöksadress:
Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Kontakt:
Tel: 0707355016
E-post: This is a mailto link

Se all info