Hoppa till sidans innehåll

Dag 10


TACK Lappland för en strålande dag och naturupplevelse – 157 km

 

08.29 rullar teamet ut från campingen i Storuman med solen i ryggen och en ny strålande dag. Den jobbiga gårdagen var glömd och nu var det ungefär som vanligt, en dag på jobbet, ca 150 km på hojen. Första kafferasten vid 09.30, lunch vid 12-13 och sedan stopp efter statusen på teamet. Idag var det rena fröjden och det var så vackert med naturen och massor med ren har vi sett idag. Snö på sidan av vägen tilltar nu allt mer och det är även is på vissa sjöar som vi cyklar förbi.

Lunchen blev i Sorsele och sedan iväg igen.

 

Då händer det att Rolle får punktering på sitt framhjul. Incidenten inträffade i låg fart och var ingen fara på något vis. Vi ser det från den positiva sidan och kallar det för taktikpunktering, för solen var varm och det gjorde oss inte det minsta. Bara mer tid att njuta av den vackra naturen och vädret.

 

Sista milen mot Arvidsjaur var bara sköna och vi har som sagt vant oss med dessa sträckor nu. Middagen blev ute på restaurang med bilen parkerad precis utanför – vi är rädd om cyklarna.

 

Växelförarhaveri har jag Martin haft hela dagen vilket medfört att bara den stora klingan gått att nyttja. Det var lite kämpigt i backar där vägverket uppmanar till att ha snökedjor. Vad är de? Vi kör med cykelkedjor. Hur som helst är problemet löst nu och vi laddar nu för Jokkmokk och polcirkeln. Nu är det ljust ute dygnet runt och dessa timmar kanske vi använder oss av framöver.

 

Nu har vi flytet nu är det som det ska……..// Hoj hoj

 

Sedan undrar vi vart vargen är?

http://www.youtube.com/watch?v=z8ve8E-1ljw

 

Dagens data:

Sträcka: 157 km

Totaltid etappen: 8 h 26 min

Kalorier: minst 7253

Max fart: 60 km/h

Teamet status efter dagen: Väldigt bra

Fel navigering: 0

Status servicebilen: Rullar fint

Kaffestopp: 3 st

Punktering tot: Rolle 2 (1 framhjul och 1 bakhjul) -  Martin 0

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:43 Skribent: Martin Hagelin

Postadress:
IS Linné - Casting
Henrik Österberg, Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Besöksadress:
Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Kontakt:
Tel: 0707355016
E-post: This is a mailto link

Se all info