Hoppa till sidans innehåll

Dag 2


Fel navigeringar  och punktering – 190 km

 

Dagens start var utsatt till tidigare än igår. Hur som helst kom vi iväg 09.06 från campingen i Knäred. Teamet hade pratat igenom hur de skulle lägga upp dagens etapp för att undvika felköringar, både för servicebil och cykel. Det gick enligt planen framtill lunchen i Hyltebruk där kebab med bra service väntade. Hyltebruk var inte mycket att se men att de är bra på volleyboll ska vi inte ta ifrån dem.

 

Efter kebaben började felkörningarna i de djupa skogarna. Det måste sägas igen att det inte är lätt att navigera när alla vägar är lika stora, alla är asfalterade och korsningar var 5:e kilometer. Där har ni förutsättningarna för eftermiddagen.

 

Det började med att vi körde fel och tappade radiolänken med servicebilen. Då var det bara att gilla läget som Halticyklist på hjullov. Ta det med ro och inse vilken tur att vi verkligen utnyttjar dessa dagar till att cykla och att se så mycket som möjligt. Vi la om kursen och tog omvägen 2 mil över Gislaved. Säga vad man vill om Gislaved men de vägbulor de har där är inte byggda för cyklister vilket ledde till tourens första punktering på Rolles bakhjul. Bara att sätta igång och byta så var vi igång igen. Det var fortfarande kul att cykla J

 

När vi kom fram till Tranemo så hittade vi inte servicebilen och vattenflaskorna och energin började ta slut. Vi bestämde oss för att fortsätta och dundrade vidare mot Ulricehamn. Här hittade vi snabbt flytet och rullen igen för nu var det inte så långt kvar. Nu var det också skyltat som vi är vana med dvs att större orter är utmärkta på ett korrekt sätt. Hittills har det varit lite som en djungel och det ska ni tänka på om ni cyklar i söder.

 

Nu har vi laddat med pasta inför morgondagens etapp som framstår som rena sprinten (130 km) jämfört med idag. Hoppas på att vara framme i etapp målet Lyrestad tidigare imorgon så vi hinner med lite noggrannare service på cyklarna bla.

 

Nu har vi rullen nu är det som det ska………….

 

Tack för alla fina inlägg i gästboken och titta gärna under bilder och filmer också.

 

Hoj hoj hoj

 

Dagens låt:

http://www.youtube.com/watch?v=J5RdjEvvN8A

 

Dagens data:

Sträcka: 190 km

Totaltid etappen:11h 03 min

Kalorier: 8203

Max fart: 61 km/h

Teamet status efter dagen: ok men trötta

Fel navigering: För många

Status servicebilen: Vilsen

Kaffestopp: 3 st

Punktering: Rolle 1 (bakhjul) -  Martin 0

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:03 Skribent: Martin Hagelin

Postadress:
IS Linné - Casting
Henrik Österberg, Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Besöksadress:
Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Kontakt:
Tel: 0707355016
E-post: This is a mailto link

Se all info