Hoppa till sidans innehåll

Dag 7


 

ÖSTERSUND

 

Läs artikel i Länstidningen

http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.4721141-de-cyklar-fran-smygehuk-till-treriksroset-pa-14-dagar

 

Bergsetapp med sikte på halva vägen - 126 km

 

Då reveljen ljöd kl. 6 i morse, en timme tidigare än vanligt och morgonsolen ännu inte riktigt orkat pressa temperaturen ovanför nollstrecket på termometern så var det bara för teamet att kliva upp och som vanligt, gemensamt fokusera på att packa ihop all utrustning för att så snabbt som möjligt komma ut på vägen igen.

 

Dagens etapp påbörjades med en rejäl benvärmare då tre cyklister i bra tempo tog sig upp för den 9 kilometer långa stigningen ifrån Vemdalsbyn till Vemdalsskalet. Efter att i rasande fart tagit oss ner för berget på andra sidan var det sedan dags för ett värdefullt depåstopp med morgonfika hos Kristina Hansson i Klövsjö.

 

Från Åsarna fick teamet under dagen värdefull draghjälp av Christians pappa Olle Eriksson och den meriterade Halticyklisten Daniel ”Hjalle” Hjalmarsson. Lunchstoppet förlades i halvtid till Svenstavik. Milen försvann fort under eftermiddagen med kaffestopp med Christians mamma i Hackås och även i Fåker hos Åkermo. Teamet blev även påhejat av lokala supporters längs vägen vilket verkligen uppskattas och stärker moralen.

 

Vädret blev under dagen växlande med både värmande sol och kylande regn. När vi slutligen började närma oss etappmålet så tackade Olle och Hjalle för sig i Brunflo och vi tre återstående, med bra marginal i tidsplanen, kunde rulla vidare mot ett efterlängtat och vackert Östersund.

 

Under kvällen hade vi service på cykelaffären Egons. Stort tack till er som tog sig tid för service av våra cyklar! I morgon blir det åka av.

Vidare under kvällen var middagsbordet uppdukat och med 2 olika rätter och de som hör till. Massage fick vi också under kvällen och STORT tack till Anki. Du fick ut en och annan och vad vi ska cykla nu. Tack igen………

Dags att sova nu för det är 7 dagar kvar men visst hade det varit skönt med sovmorgon – 08 rullar vi.

 

Hoj hoj

 

Dagens data:

Sträcka: 126 km

Totaltid etappen: 7 h 15 min

Kalorier: 6254

Max fart: 71 km/h

Teamet status efter dagen: Kan de bli bättre -  Östersund

Fel navigering: 0

Status servicebilen: Fint

Kaffestopp: 4 st

Punktering tot: Rolle 1 (bakhjul) -  Martin 0

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:10 Skribent: Martin Hagelin

Postadress:
IS Linné - Casting
Henrik Österberg, Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Besöksadress:
Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Kontakt:
Tel: 0707355016
E-post: This is a mailto link

Se all info