Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning


 

DRÖMMEN BLEV SANN !!!

Drömmen att cykla genom Sverige föddes för några år sedan. Då hade jag gjort alla klassikerlopp x antal gånger och ville ha en ny utmaning. En utmaning där man verkligen fick testa sig själv och sina krafter. Alla andra lopp jag gjort har varit etapplopp vilket är över under en dag. Varför ska man åka tex Vasaloppet 6-8 gånger?? Det har jag gjort och det blir inte så mycket mer häftigt och roligt än så, visst pressa tider osv men det är för enkelt på något vis.

 

Då föddes min dröm om att cykla genom Sverige.

 

I cykelklubben Team Halti hade vi ett möte i höstas där vi tog upp dessa planer. Många var intresserade och tyckte det var en rolig och häftig grej. Tiden gick och vi var tvungen att ta ett beslut och då var det jag och Rolle som sa. – Vi kör, vi gör de!

 

Rolle och jag började planera vår egen tour och döpte den till Tour de Suede. Det var mycket vi skulle tänka på. Att ha det bra på touren det var vår utgångspunkt. Vi har minutiöst tillsammans tänkt oss in i vad som skulle kunna hända och vi skulle vara beredda på allt förutsägbart. Touren ska rulla varje dag – den ska fram. Det var våra ledord.

Vi planerade tidigt att ha en servicebil med husvagn vilket såhär i efterhand var helt suveränt och ett väldigt smart drag. Med den kunde vi bestämma våra egna stopp och ha all tänkbar service inom räckhåll hela tiden. Servicemannan kunde i lugn och ro laga lunch och fika till oss och det var bara att sätta sig till dukat bord. När det regnade var det bara in i husvagn och komma ut som en hel och torr cyklist igen.

 

Träningen har vi till mesta dels skött på egen hand och själv har problemet varit att veta hur mycket jag måste träna för att klara det. Med min bakgrund och erfarenhet som grund la jag upp mitt eget träningsschema och de jag trodde på. Grunden efter jul när det var snö ute var långlöpningar upp mot 2 timmar. Hela tiden under träningen har målet varit att träna flera dagar i sträck för att efterlikna Tour de Suede så mycket som möjligt. Att nöta och stärka kroppen för att orka cykla i 14 dagar i sträck.

Frågan är vad som är störst, att träna så mycket som jag gjort i ur och skur, vecka efter vecka, lördag som söndag, eller att ta semester och cykla 14 dagar i sträck. Än idag har jag inte svar på den frågan men helt klart är att jag gillat båda.

 

Vi har många styrkor tillsammans och de är att kunna fokusera, samarbeta och hjälpa varandra. Det låter självklart men fungerar det dag 10 när det är 4 grader varmt och hällregn, uppförsbackar som dödar, svar ja.

 

Såhär efteråt är det mycket som slår en vad som varit svårast och vad som varit roligast. Men all den planering vi gjort har varit grunden. Att stå startklar varje morgon med rätt och torra kläder ska bara fungera.

 

Vi vet att det är många många där ute som följt vår resa och det har varit så stimulerade och roligt. Att skolklasser följt oss dag för dag och att veta att elever varit så intresserade, de värmer. Vad de lärt sig om Sverige, landskapsdjur, blommer, städer för att nämna något. Att en del arbetsplatser i bla norrland som vi inte trodde fanns hade pratat om oss på fikarasterna. Att människor i USA följt och undrat hur det gått för oss.

Frågan jag får kommer blixtsnabbt – Ingen skolklass som ska läsa Europa eller någon annan världsdel nästa år?

 

Minnen: (finns många såklart – egentligen hela resan)

Dag 12. Vi cyklade i en fantastik natur och solen värmde oss. Vi var inne på dag 12 och vi bestämde oss för att cykla längre än planeringen vilket var enormt stort och det blev 190 km som vi bara njöt av. Benen bara gick av sig själv och vi kände att vi skulle nå vårt mål. Alla bilder vi tog den dagen var skärmsläckarbilder och de säger allt. Vi döpte dagen till Norrlands guld.

 

Dag 14 och de sista 11 kilometrarna och vi var så nära. Skulle allt vårat slit och dröm gå i stöpet för is, vatten och snösmältning och den besvärliga sista biten. Innerst inne var jag lugn när jag vet att vi fixar allt och orden – touren ska fram tänkte jag på då. Vi kollade alla tänkbara alternativ och plötsligt så stod den bara där.

En blå snygg uppstripad Halti helikopter – vi lyfter när ni är klara grabbar, sa piloten.

Känslostormar och många många skratt – det är det häftigaste jag varit med om. Tänk att ha jobbat så hårt och under så otroligt lång tid för en sak och så händer detta. De måste varit en skänk från ovan som förstod att vi bara skulle till Treriksröset – helt sjukt !

När vi satt där i helikoptern och gps:en med höjdmeter på min klocka drog iväg likt en fiskerulle så infann sig känslan. Nu är vi nära och nu kommer drömmen slå in – de kändes som hela världen var öppen och tog emot oss.

Vilken flygtur sedan i strålande väder och allt – (vet inte vilka superlativ som passar här).

 

Benen skakade och vilken eufori det var när vi landade, den går inte att beskriva. Vi hade nått vårt mål och dröm! Där och då kunde vi äntligen säga orden – DRÖMMEN BLEV SANN !!!

 

Ett stort och varmt TACK till dig Rolle för en obeskrivlig Tour de Suede. Denna tid glömmer jag aldrig. Känslan att touren bara ska fram och vi löser allt som kommer i våran väg, från lite till stort är en av många bidragande orsaker till att det gått så otroligt bra. Det gäller att ha egenskaper som fokus – vilja – målmedvetenhet - multifixare och sedan ha ett stenhårt pannben. Där är vi lika!

Det har varit självklart för oss att touren rullar i ur och skur – vilken känsla.

 

Till sist vill jag tacka alla som varit inblandade på något sätt i vår oförglömliga Tour de Suede. Tack till alla som följt oss på hemsidan. Att komma tillbaka till skolan på måndagen efter med hela personalrummet fullt med ballonger, blommor och fika. Snacka om att de värmer.

 

Glöm inte att det är ni själva som sätter era egna mål och utmaningar. Jag önskar att flera skulle få chansen att uppleva det jag varit med om. Minnen för livet helt klart. Men jag kan nu stolt säga efter 2155.5 km att –

                               DRÖMMEN BLEV SANN !!!

                              Vi ses snart igen !! Hoj hoj Martin Hagelin

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:59 Skribent: Martin Hagelin

Postadress:
IS Linné - Casting
Henrik Österberg, Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Besöksadress:
Mellanvägen 16
13930 Värmdö

Kontakt:
Tel: 0707355016
E-post: This is a mailto link

Se all info